Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 2023-02-05

ALV op dinsdag 21 maart

Op dindsdagavond 21 maart zal de Algemene LedenVergadering plaatsvinden. We nodigen alle leden uit om over onze club te vergaderen. De vergadering begint om 20.00u en eindigt om 22.00u. De locatie maken we nog bekend.

Op de agenda staan in ieder geval:

  • inkomsten, uitgaven en begroting
  • contributie
  • bestuursverkiezingen
  • vacatures
  • terugblik 2022
  • speerpunten 2023
  • inbreng van jou? Mail naar: voorzitter@aqua-bedum.nl

De definieve agenda volgt later

Omkleedkabines gesloten op woensdagavonden 18:30 – 19:00

De omkleedkabines zijn op woensdagavond voorlopig gesloten voor de groep zwemmers van 18:30 – 19:00. Deze groep kan in de grote kleedkamers omkleden.
De omkleedkabines waren na gebruik erg smerig. Vandaar het verzoek van het zwembad personeel om de grote omkleedkamers te gebruiken.

Clubkampioenschappen (niet op 22 feb.)

Dit seizoen zullen de clubkampioenschappen ook weer worden gehouden. De zwemmers hadden al een info-brief meegekregen. Op de info-brief staat woensdagavond 22 februari genoemd. We gaan dit verplaatsen naar een andere avond. Na vele, begrijpelijke, opmerkingen van ouders die dit te laat vonden voor de kinderen, hebben we besloten de kampioenschappen te verplaatsen. In overleg met De Beemden kunnen we dit op een vroege zaterdagavond doen.

De exacte datum volgt nog.

De clubkampioenschappen zijn voor alle zwemmers van de zwemclub. Dus ook zwemmers van de zaterdagochtend, reddingszwemmers en 18-99 jarigen. Er is zelfs een familie-estafette, voor de broers, zussen en (groot)ouders.

Verslagje zwemestafette

Op vrijdag 3 februari was er de Bedumer Winter Swim, een 1-uurs-estafette in zwembad De Beemden.

Er deden dit jaar maar liefst 13 teams mee. Er waren onder andere teams opgezet door onze eigen (jeugd)leden: Splashers!, Team Tamara, Team Jasper, Team Duckdalfers en Just Keep Swimming.  Ook het zwembadpersoneel van De Beemden en de zwemmers van Swimtech zwommen mee. De medewerkers van dierenartsen Stad en Wad waren ook dit jaar van de partij.
Zwemvereniging Ten Boer deed met twee teams mee. Zij hadden ook het team met het hoogste sponsorbedrag.
De zwemmers van Zwemvereniging Zeno uit Oldekerk zwommen de meeste banen in één uur.
De Rotery Groningen-Noord sponsorde de zwemestafette met maar liefst €1000.
De record-opbrengst van meer €9.000 gaat naar het UMCG Kanker ResearchFonds. De organisatie van de Bedumerwinterloop (BWL) is enorm blij met dit bedrag.

Wij en ook de BWL bedanken alle teams, vrijwilligers, tellers, onze omroepsters en De Beemden voor deze fantastische avond.

Voor informatie over de rest van de winterloop: https://www.bedumerwinterloop.nl/

Zwemwedstrijden

Het Ducdalf-team (Aalke en Annelies) en de officials (Marijke, Mark en Lydia) zijn klaar voor het nieuwe wedstrijdseizoen. We hopen van 2023 een sportief en succesvol jaar te maken.

Wil jij ook wedstrijden zwemmen of heb je vragen? Neem dan contact op met Aalke en Annelies via de mail: tc@zpcducdalf.nl

Er zijn binnenkort wedstrijden op:
18 maart (Groningen) – deel 5
1 april (Winschoten) – deel 6
De wedstrijd vinden plaats in de regio Groningen, maar welk bad het is kan nog veranderen.

Factuur kwartaal 1 2023

De facturen voor kwartaal 1 zijn verzonden per mail. Wil je even controleren of je hebt betaald?
De eerste groep leden heeft ook al per automatische incasso betaald. Lijkt je dit ook handig, meld je dan aan. Dit scheelt de leden tijd, maar het scheelt Yvonne en Petra nog veel meer (vrije)tijd. Petra en Yvonne moeten bij alle facturen nagaan of ze zijn betaald.

Je mag het formulier inscannen of fotograferen en mailen of op papier meenemen naar de training.
https://www.aqua-bedum.nl/wp-content/uploads/2022/11/SEPA_machtiging_AquaBedum.pdf

Mail het ingevulde formulier naar Petra: penningmeester@aqua-bedum.nl
De automatische incasso kun je altijd weer stopzetten via je bank(app) of door een formulier naar onze penningmeester te mailen:
https://www.aqua-bedum.nl/wp-content/uploads/2022/11/Intrekken_SEPA_machtiging_AquaBedum.pdf

Vacatures

De club heeft na de coronatijd weer mooi ledenaantal gekregen. Ook hebben we een enthousiast groepje vrijwilligers (bestuur, trainers en andere vrijwilligers). Om alles voor iedereen werkbaar te houden zoeken we nog een paar extra vrijwilligers. Misschien wil jij ook meehelpen?

Bestuurslid voor trainerszaken

Vind jij het ook belangrijk om samen met andere enthousiaste vrijwilligers jouw zwemclub vooruit te helpen? Dan zijn we op zoek naar jouw hulp! Aqua-Bedum is namelijk op zoek naar een bestuurslid voor de taak Technische Commissie Intern. Kom jij onze enthousiaste trainers ondersteunen, zodat alles rond de trainingen goed verloopt?
Lees de volledige omschrijving hier: vacature TC-intern

Je reactie kun je sturen aan Willem-Jan Vreeling, voorzitter@aqua-bedum.nl . Voor vragen over de functie kun je contact op nemen met Mark Brinkhuis, het huidige bestuurslid met de taak TC-intern via tcintern@aqua-bedum.nl. Uiteraard kun je ook iemand uit het bestuur benaderen op een training.

Penningmeester

Is het opstellen van een balans en een begroting voor jou geen probleem? En wil jij de zwemclub vooruit helpen? Onze huidige penningmeester doet deze klus al meer dan een tien jaar en zou graag ander werk binnen het bestuur willen doen.
Zou jij dit willen overnemen? Neem dan contact op met Petra, de huidige penningmeester: penningmeester@aqua-bedum.nl

Lees de volledige omschrijving hier: vacature penningmeester

Ondersteuning penningmeester

Is het opstellen van een balans niet helemaal jouw expertise, maar ben je wel accuraat en servicegericht? Dan zou je misschien kunnen helpen met het factureren. Het afgelopen jaar heeft Yvonne dit voor de zwemclub gedaan. Helaas voor ons heeft ze het te druk gekregen op haar werk. Dus we zoeken voor haar een opvolger.
Mark, Yvonne en Petra hebben dit proces behoorlijk geautomatiseerd. In de komende tijd zal deze taak steeds minder tijd kosten. Maar het moet wel even gedaan worden.

Zou jij dit willen overnemen?
Neem dan contact op met Petra: penningmeester@aqua-bedum.nl

Bestuurslid Communicatie

Help jij ons mee om de interne -, externe communicatie en PR te verbeteren?

Bestuurslid TC Extern

Zorg jij dat alles rond zwemwedstrijden goed verloopt?

Cursus Starter

Heb je vorig jaar nog getwijfeld om de cursus Tijdwaarnemer/klokker te volgen? Dan kun je je nu opgeven voor een andere leuke en nuttige cursus: Starter. In de maand februari 2023 wordt er in Groningen weer een cursus starter georganiseerd. De exacte data en locatie wordt nog bekend gemaakt. Gaat je kind wedstrijden zwemmen, dan ben je vaak al aanwezig bij de zwemwedstrijd. Als Starter zorg je er ook voor dat de KNZB-Noord genoeg vrijwilligers heeft om wedstrijden te blijven organiseren én dat Aqua Bedum daar een bijdrage aan levert.

Meer informatie: info@aqua-bedum.nl

Met vriendelijke groeten,

het bestuur en de trainers