Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 2024-01-23

Reddingszwemmen – oefenen met kleren aan

Komende training: woensdag 24 januari gaan de reddingszwemmers oefenen met zwemmen en redden met hun kleren aan. De kledingeisen zoals die bij het examen gelden zijn:

  • T-shirt, blouse of hemd met mouwen
  • Lange broek: een spijkerbroek. Let op: lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan. Dus of trainingsbroek/joggingbroek, leggings/sportleggings zijn niet toegestaan. Ook broeken met gaten zijn niet toegestaan, ook al is dit wel modieus.
  • Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
  • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon). Een echte regenjas is de beste optie, hiervan weten we zeker dat dit goedgekeurd wordt.
  • Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken. Let op: waterschoenen zijn niet toegestaan!
  • De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden.
  • Ook zouden we willen vragen om voorafgaand de trainingen en examen alle sieraden af te doen. Dit omdat de zwemmers bevrijdings- en vervoersgrepen uitvoeren. We zouden het zonde en vervelend vinden als er tijdens één van deze handelingen een sieraad kapot gaat of dat iemand zich hieraan verwondt.

Afzwemmen zwemvaardigheid – 27 januari

Op 27 januari om 18:00 kunnen de zwemmers afzwemmen voor zwemsurvival 1, wereldzwemslagen 1,2 en 3. De afzwemgroepen hebben ’s ochtends geen training.

Zwemvaardigheid 1 zwemt nog niet af (dit in tegenstelling tot wat er in de vorige nieuwsbrief staat). Zij hebben ’s ochtends ook geen training.

Let op: we vragen iedereen vriendelijk de privacy van alle zwemmers te respecteren. Dus let er bij het fotograferen van uw eigen kind op dat er niet andere zwemmers in beeld komen. Niet iedereen wil dat zijn of haar kind op de foto komt. Of bijvoorbeeld op social media zoals Facebook of Tiktok komt te staan. Bedankt alvast dat u daar aan denkt!

Winterswim – winterloop

Vrijdagavond 2 februari 2024 zal Aqua Bedum zich weer samen met de Bedumer Winterloop inzetten voor het goede doel. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar het UMCG Kanker Researchfonds.

Wij dagen jullie uit om mee te doen aan de 1-uurszwemestafette. Een zwemactiviteit voor groepen die in estafettevorm tegen elkaar strijden, om in 1 uur zo veel mogelijk meters te zwemmen. Dus doe mee en vorm een team met je zwemgroep, familie, vrienden.

Kijk voor meer informatie op: www.aqua-bedum.nl/winterloop

Zwem je niet mee? We zoeken ook nog vrijwillgers om bv. de gezwommen baantjes te tellen. Meld je aan via info@aqua-bedum.nl

Met vriendelijke groeten,
bestuur, trainers en alle andere vrijwilligers van Aqua Bedum