Ga naar de inhoud

Z.P.C. Ducdalf

Z.P.C. Ducdalf is de wedstrijdafdeling van de erg gezellige zwemvereniging Aqua Bedum. Aqua Bedum/Ducdalf doet ook mee aan officiële KNZB wedstrijden. Dit zijn o.a. 25/50 meter wedstrijden. Naast officiële KNZB wedstrijden zijn er ook nog andere wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de clubkampioenschappen en de Vierkamp.

De trainingen in zwembad “De Beemden” geven we op woensdag- en donderdagavond, zie Zwemtijden. De jeugdleden trainen de verschillende zwemslagen, de starts en keerpunten. Natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan de zwemconditie. De groepsindeling wordt gemaakt in overleg met de trainer en is afhankelijk van leeftijd en prestatie.

Niet alle zwemmers doen mee aan de KNZB-zwemwedstrijden. Wil je wel meedoen aan zwemwedstrijden, dan kun je dat aangeven op het aanmeldformulier. Natuurlijk kun je dit ook later nog aangeven bij de secretaris of bij de Technische Commissie. De secretaris vraagt dan een KNZB-startnummer voor je aan. Voor kosten van startnummer, wedstrijddeelname en de extra KNZB contributie zie pagina tarieven.

Wat kun je verwachten tijdens de wedstrijden:

  • Gezellige sfeer tijdens de wedstrijden
  • 6 voorrondes + 2 finalewedstrijden
  • 25/50 meter competitie
  • Leuke toernooien
  • Samen met je zwemvrienden een super gezellige, sportieve middag te hebben.

Welke wedstrijden zijn er:

De Vierkamp

De vierkamp zijn vier recreatieve wedstrijdjes die vier zwemverenigingen samen organiseren (buiten de KNZB om). De vier clubs die dat samen doen zijn: Ten Boer, De Dinge, AZURO en Aqua-Bedum. Omdat de KNZB niet bij deze wedstrijden betrokken is, is het niet nodig om een startvergunning te hebben. Hierdoor kan iedereen aan deze wedstrijden meedoen en zijn dit dus leuke wedstrijden om het zwemmen van een wedstrijd eens uit te proberen!

De jongste kinderen zwemmen 25 meters schoolslag, rugslag en vrije slag.

Kinderen van 12 jaar en ouder zwemmen 50 meters en zij hebben ook de mogelijkheid om vlinderslag te zwemmen. Maar ook oudere zwemmers van 25 jaar en ouder  kunnen hier eens kijken hoe snel ze zijn.

Wil je het zwemmen van een wedstrijd eens uitproberen of eens kijken hoe snel je kunt zwemmen dan zijn de vierkamp wedstrijden wat voor jou. Als je aan 3 of aan alle 4 wedstrijden hebt meegedaan dan kun je een mooie prijs en/of een medaille winnen!

Voor Aqua-Bedum zit Petra Hoekstra in de organisatie, mail voor informatie naar petrahoekstra ‘at’ home.nl

De Clubkampioenschappen

Deze worden 1 keer per jaar door Aqua-Bedum georganiseerd. Hier kunnen alle leden van Aqua-Bedum aan meedoen. Wil je het zwemmen van een wedstrijd eens uitproberen of eens kijken hoe snel je kunt zwemmen dan is deze super gezellige wedstrijd met je clubgenoten daar perfect voor. Ook hier kun je mooie medailles behalen en natuurlijk wordt er iemand clubkampioen(e).

Op de training worden opgavebriefjes uitgedeeld en houd de nieuwsbrieven in de gaten voor meer info.

 De 25/50m wedstrijden

De 25/50m wedstrijden zijn wedstrijden voor beginnende en recreatieve wedstrijdzwemmers. Ze zijn gericht op jonge kinderen t/m oudere jeugd (tot ongeveer 25 jaar) en alles er tussen in! Voor deze wedstrijden ben je er een startvergunning voor nodig. Er zijn 6 voorrondes waar alle 25 en 50 meters kunnen worden gezwommen. Per wedstrijd is er een zwemslag waarop een medaille gehaald kan worden. Aan het einde van het seizoen wordt er een 25 meter finalewedstrijd en een 50 meter finalewedstrijd georganiseerd.

Wil je naast de 4-kamp echte KNZB wedstrijden zwemmen tegen andere wedstrijdzwemmers van andere verenigingen? Dan zijn dit leuke wedstrijden voor jou!

Heb je een startvergunning dan wordt je door de TC ingeschreven voor deze wedstrijden. De wedstrijdkalender staat op de website. Kun je een keer niet, meld je dan af bij de TC via tc ‘at’ zpcducdalf.nl

De VHTV-wedstrijden (Vijftig, Honderd, Tweehonderd en Vierhonderd meter wedstrijden)

Op dit moment wordt je bij Aqua-Bedum als wedstrijdzwemmer niet standaard voor deze wedstrijden ingeschreven. De groep zwemmers voor deze wedstrijden is nu nog te klein. Op speciaal verzoek is het misschien wel mogelijk. Mail dan naar mail ze naar tc ‘at’ zpcducdalf.nl

Deze vier wedstrijden zijn voor de wedstrijdzwemmers vanaf 12 jaar met ervaring. Voor deze wedstrijden ben je een startvergunning voor nodig. Bij deze wedstrijden kunnen ook afstanden van 100 meter en langer worden gezwommen, en ook hier kunnen er medailles worden behaald!

Bevalt het zwemmen van wedstrijden je goed en wil je meer uitdaging en langere afstanden zwemmen dan zijn deze wedstrijden wat voor jou? Zelfs de 200 meter vlinderslag of de 400 wisselslag zijn mogelijk!

1-uurs estafette

Met een team van 8 à 10 zwemmers in 1 uur in estafette vorm zoveel mogelijk baantjes zwemmen.

Met vragen over de wedstrijden kun je bij je trainer terecht of mail ze naar tc ‘at’ zpcducdalf.nl