Meteen naar de inhoud

Z.P.C. Ducdalf

Z.P.C. Ducdalf is een erg gezellige zwemvereniging voor wedstrijdzwemmen. Ducdalf bestaat al bijna 40 jaar en verzorgt zwemopleidingen in Bedum. Ducdalf is een van de weinige verenigingen boven de stad Groningen die is aangesloten bij de KNZB. Hierdoor doet Ducdalf ook mee aan officiële KNZB wedstrijden. Dit zijn 25/50 meter wedstrijden, maar ook 100 meter wedstrijden. Naast officiële wedstrijden zijn er ook nog wedstrijden andere wedstrijden, zoals een bijvoorbeeld de clubkampioenschappen.

ducdalf logo

Z.P.C. Ducdalf is de zwemvereniging waar een van de grootste landelijke talenten van dit ogenblik, Ranomi Kromowidjojo en de provinciale toppers Tom Odding en Marc Kremer kennis maakten met de wedstrijdsport en hun eerste wedstrijden zwommen.

De lessen in zwembad “De Beemden” geven we op woensdag- en donderdagavond en ook op zaterdagmorgen. Op de werkdagen wordt er bij de jeugdleden vooral aandacht besteed aan de verschillende zwemslagen, de starts en keerpunten. De zaterdagmorgen is gereserveerd voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s. Deze diploma’s bestaan uit drie niveaus qua moeilijkheidsgraad uit Zwemvaardigheid (het vroegere basispakket), balvaardigheid, wereldslagen, snorkelduiken en survival (was voorheen zwemmend redden). Vanwege het ontbreken van een springplank in Bedum kan het onderdeel Springen helaas niet worden gegeven.

Ook volwassenen kunnen terecht bij Z.P.C. Ducdalf en wel bij de Trimgroep die op woensdagavond traint. Hier kan men kiezen voor een recreatieve groep of voor een wat fanatiekere training aansluitend op de wedstrijden.

Lijkt het je leuk om ook mee te trainen of om mee te doen aan de opleidingen voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s, neem dan eens geheel vrijblijvend contact op met Henk Robbe  (secretaris) secretaris@aqua-bedum.nl

De groepsindeling is afhankelijk van leeftijd en prestatie.

Wat wordt er bij Z.P.C. Ducdalf gedaan

  • Opleidingen voor het Zwemdiploma C
  • Opleidingen voor de Zwemvaardigheidsdiploma’s
  • Wedstrijdzwemmen, zowel in KNZB-verband als onderling in de regio
  • Masterzwemmen. Dit zijn (landelijke) zwemwedstrijden voor volwassen

Meer informatie?

Opgave & informatie bij:

en/of

Voor informatie over het Jeugdbestuur:

Ons jeugdbestuur is actief met het organiseren van jaarlijkse evenementen voor de leden.