Ga naar de inhoud

Reglement aanmelden en afmelden

Wedstrijdzwemmen: inschrijven, aan- en afmelden.

Bij Aqua-Bedum kun je meedoen aan diverse wedstrijden, de recreatieve Vierkamp, clubkampioenschappen en diverse KNZB wedstrijden. Onderstaande regels hebben betrekking op de KNZB wedstrijden.

Inschrijving

Aan het begin van het zwemseizoen maken we de data van de KNZB wedstrijden bekend in de wedstrijdkalender. In het seizoen 2023-2024 gaan we meedoen aan de 25/50 meter wedstrijden. We melden de wedstrijdzwemmers met een KNZB startnummer aan voor alle wedstrijden van de onze kalender. Kun je niet meedoen aan een wedstrijd, meld je dan op tijd af bij Lydia of Marijke van de Technische Commissie: tc@zpcducdalf.nl

De te zwemmen slagen worden per wedstrijd doorgestuurd, deze worden dus pas een aantal weken voor de wedstrijd bekend gemaakt. Hierover worden jullie dan gemaild

Een overzicht van de wedstrijd data is te vinden op de website van Aqua-Bedum.

Afmelden

De vereniging betaalt voor elke ingeschreven zwemmer het startgeld. Voor het seizoen 2022-2023 is dit €5,50 voor een 25/50m wedstrijd en voor een VHTV-wedstrijd. Bij niet tijdig afmelden moet Aqua-Bedum dit startgeld wel betalen. Niet op tijd afmelden kost de vereniging dus geld! We willen deze onkosten niet doorberekenen aan de clubkas. (lees: de andere leden van Aqua-Bedum) We berekenen dit bedrag daarom door aan de (ouders van de) betreffende zwemmer.

Ook kent de KNZB een boetesysteem met de volgende bedragen (seizoen 2022-2023):

CodeBedrag
AFGEM (tijdig ziek/ afgemeld)geen
NG (niet gestart, te laat ziek/ afgemeld)€3,55Per wedstrijd
NGZA (niet gestart, zonder ziek/ afmelding)€11,50Per afstand!

Afmelden kant tot uiterlijk 1 week voor de wedstrijd. Doe dit per E-mail aan Lydia of Marijke (tc@zpcducdalf.nl) van de Technische Commissie, doe dit a.u.b. niet via Whatsapp. Meld je op tijd af, dan is de vereniging geen startgeld verschuldigd.

Bij later afmelden moet het startgeld wel betaald worden.

Ziekte

Bij ziekte kunnen we je tot 30 minuten voor de wedstrijd nog tijdig ziekmelden. Tot 24 uur van tevoren kan dit per E-mail bij de Technische Commissie. Ben je ziek geworden op de dag van de wedstrijd, dan moet dit bij de wedstrijdbegeleider. Het startgeld wordt bij een ziekmelding helaas nog wel doorberekend. Bij te laat ziekmelden, als we er bijvoorbeeld tijdens het inzwemmen achter komen dat je er nog steeds niet bent, dan wordt de boete (€3,55) ook doorberekend.

Niet komen opdagen zonder af of ziekmelden kan grote boetes tot gevolg hebben! Deze boetes proberen we natuurlijk te voorkomen, maar wees je bewust dat zo’n boete best prijzig kan zijn!