Meteen naar de inhoud

Reglement aanmelden en afmelden

Wedstrijdzwemmen: aan- en afmelden

Bij Aqua-Bedum kun je meedoen aan diverse wedstrijden, de recreatieve 4-kamp, clubkampioenschappen en diverse KNZB wedstrijden. Onderstaande regels hebben betrekking op de KNZB wedstrijden.

Inschrijving

Aan het begin van het zwemseizoen zijn de data van bijna alle wedstrijden al bekend. Zowel voor de 25/50m wedstrijden al voor de VHTV-wedstrijden. De wedstrijddata worden naar alle wedstrijdzwemmers per mail toegestuurd. Je hebt de mogelijkheid om je via de mail in 1 keer op te geven voor verschillende wedstrijden.

De te zwemmen slagen worden sinds 2023 per wedstrijd doorgestuurd, deze worden dus pas een aantal weken voor de wedstrijd bekend gemaakt. Hierover worden jullie dan gemaild.

Wil je je op een later moment opgeven voor een van de wedstrijden meld je dan tenminste 4 weken voor de wedstrijd aan bij de Technische Commissie (Aalke en Annelies de Winter). Doe dit per e-mail (tc@zpcducdalf.nl)!

Een overzicht van de wedstrijd data is te vinden op de website van Aqua-Bedum. Via de mail en soms via een uitnodiging in de training houden we je op de hoogte van nieuwe wedstrijden.

Afmelden

De vereniging betaalt voor elke ingeschreven zwemmer het startgeld. Voor het seizoen 2022-2023 is dit €5,50 voor een 25/50m wedstrijd en voor een VHTV-wedstrijd. Bij niet tijdig afmelden moet Aqua-Bedum dit startgeld wel betalen. Niet op tijd afmelden kost de vereniging dus geld! We willen deze onkosten niet doorberekenen aan de clubkas. (lees: de andere leden van Aqua-Bedum) We berekenen dit bedrag daarom door aan de (ouders van de) betreffende zwemmer.

Ook kent de KNZB een boetesysteem met de volgende bedragen (seizoen 2022-2023):

CodeBedrag
AFGEM (tijdig ziek/ afgemeld)geen
NG (niet gestart, te laat ziek/ afgemeld)€3,55Per wedstrijd
NGZA (niet gestart, zonder ziek/ afmelding)€11,50Per afstand!

Afmelden kant tot uiterlijk 1 week voor de wedstrijd. Doe dit per E-mail (tc@zpcducdalf.nl) bij de Technische Commissie (Aalke en Annelies de Winter) niet via Whatsapp!! De vereniging is dan geen startgeld verschuldigd.

Bij later afmelden moet het startgeld wel betaald worden.

Ziekte

Bij ziekte kunnen we je tot 30 minuten voor de wedstrijd nog tijdig ziekmelden. Tot 24 uur van tevoren kan dit per E-mail bij de Technische Commissie. Ben je ziek geworden op de dag van de wedstrijd, dan moet dit bij de wedstrijdbegeleider. Het startgeld wordt bij een ziekmelding helaas nog wel doorberekend. Bij te laat ziekmelden, als we er bijvoorbeeld tijdens het inzwemmen achter komen dat je er nog steeds niet bent, dan wordt de boete (€3,55) ook doorberekend.

Niet komen opdagen zonder af of ziekmelden kan grote boetes tot gevolg hebben! Deze boetes proberen we natuurlijk te voorkomen, maar wees je bewust dat zo’n boete best prijzig kan zijn!