Ga naar de inhoud

Boei ’77

Boei 77 is de reddingsbrigade van Bedum. Wij zijn aangesloten bij KNBRD.reddingsbrigade

Onze leerlingen worden opgeleid om drenkelingen te kunnen redden.
In de loop van enkele jaren lopen wij met de kinderen het hele traject door om ze op te leiden tot volwaardige zwemmende redders.

Wanneer de kinderen/leerlingen hun A en B (of A,B,C) hebben gehaald, kunnen ze bij onze brigade terecht.

In het begin wordt aan de leerlingen de eerste beginselen van het reddend zwemmen bijgebracht. Bij junior redder leren de kinderen om zich zelf te kunnen redden. Ook zijn ze bezig met het opbouwen van conditie. Vanaf zwemmend redder leren ze wat simpele vervoers- en bevrijdingsgrepen, en ook het onderwaterzwemmen en bordjes/ringenduiken wordt uitgediept.
Wanneer de leerlingen de basisbeginselen onder de knie hebben, gaan ze steeds verder in het leer proces. Er komen steeds meer grepen bij, en ook de grepen worden wat ingewikkelder.

Vanaf Life saver 1 moeten de leerlingen ook wat afweten van de theorie van het zwemmend redden. Wanneer de leerlingen ook KNBRD Life saver 3 in hun bezit hebben is het normale programma reddend zwemmen afgelopen.
Eventueel kunnen mensen, wanneer ze alle bovenstaande diploma’s hebben doorgaan met leren, bijvoorbeeld voor strandwachter, of zwemmersinstructeur.

Verder wordt er tussen de normale trainingen door regelmatig op conditie gezwommen, en halverwege het seizoen is er een mogelijkheid voor het afzwemmen voor een prestatiebrevet.
Tijdens het seizoen worden er ook activiteiten in samenwerking met het zwembad georganiseerd. Deze activiteiten worden op de website gepubliceerd.

Boei 77 is in december 1977 opgericht.

Trainingen

De volgende trainingen worden gegeven door Niels en Sanne.

Les tijden op woensdagavond:

  • Junior Redder 1 t/m 4:             18.45 tot 19.30
  • Zwemmend Redder 1 en 2:      18.45 tot 19.30
  • Zwemmend Redder 3 en 4:     19.15 tot 20.00
  • Life saver 1 t/m3:                     19.15 tot 20.00

Onze hoofdtrainer is : Niels

Voor vragen kunt u terecht bij de hoofdtrainer of bij de trainer van je groep.

Interessante links

Hier volgen een paar interessante links naar websites die veel te maken hebben met wat wij doen.