Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 2024-07-02

Vakantie

De zaterdagochtendzwemmmers hebben al vakantie. De andere laatste trainingen zijn op woensdag 10 juli en donderdag 11 juli. De trainingen beginnen weer op woensdag 4 september.
We wensen al onze leden een fijne zomervakantie.

Afzwemmen reddingszwemmen – woensdag 10 juli

De reddingszwemmers zwemmen af op woensdagavond 10 juli.

Let op: Alle trainingen van 18:30 – 19:45 komen dan helaas te vervallen. We snappen dat dit vervelend voor de wedstrijdzwemmers is. Wel kunnen wedstrijdzwemmer de training meedoen op de donderdagavond: 18:45 – 19:15 voor zwemmers tot 12 jaar en van 19:15 – 20:00 voor oudere zwemmers.

Het afzwemmen vindt plaats tijdens de normale trainingstijd.en zal vanwege de diploma-uitreiking uit kunnen lopen.

De kleding-eisen voor het afzwemmen staan online:
https://www.aqua-bedum.nl/kledingeisen-reddingszwemmen/

Neem bij het afzwemmen de ingevulde Gezondheidsverklaring mee. Deze is in de les meegegeven, of hier te downloaden:
https://www.aqua-bedum.nl/gezondheidsverklaring_formulier/

 

Groepindeling zaterdagochtend

De zaterdagochtendtraining is er pas weer na de zomervakantie.
De nieuwe groepsindeling voor de zaterdagochtend staat online:

Groepsindeling

Clubkleding

Met trots presenteren we de clubkleding voor Aqua Bedum. Lydia en Marijke hebben bij Sporthuis Winsum een mooie kledinglijn samengesteld. Je kunt alles los bestellen, dus alleen een Aqua-Bedum shirt voor bij je zomertenue kan ook.
Voor meer informatie en bestellen kijk op:
https://www.aqua-bedum.nl/clubkleding/

Rabo clubsupport – stemmen!

De Rabobank gaat weer (sport)clubs ondersteunen. De verdeling van het geld doet de Rabobank door middel van verkiezingen door de leden.
Heb je een rekening bij de Rabobank, dan kun je gratis lid worden en stemmen!
Ben je lid van Rabobank Groningerland, waar Bedum onder valt (Winsum e.o. helaas niet)? Dan kun je stemmen via de rabo-app. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Aqua Bedum en nog twee andere favorieten en stemmen maar!
Ben je nog niet geen lid, maar heb je wel een rekening bij de Rabobank:
https://www.rabobank.nl/leden/lid-worden
Voor meer informatie:
https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

 

Heb jij een scherpe blik en een snel reactievermogen?

Zonder voldoende klokkers zijn er geen KNZB wedstrijden mogelijk. Meer klokkers betekent dat de huidige Aqua Bedum drie klokkers ook eens een keertje een wedstrijd kunnen overslaan.Bovendien ben je tijdens de zwemwedstrijd van je kind zelf ook lekker bezig.

Meld je daarom aan voor de cursus ’tijdwaarnemer’ in het komende najaar. De cursus vindt meestal plaats in Winschoten. Het examen is in Pesse.

Meer informatie vind je online, of vraag Lydia of Marijke, of stuur een mail naar tc ‘at’ zpcducdalf.nl

https://www.knzbnoord.nl/wedstrijdzwemmen/officialcommissie/official-cursussen

Ben jij een commercieel regel-talent?

Ieder jaar doet onze zwemvereniging mee aan de Clubactie. Dankzij onze fanatieke jeugdleden en gulle leden en familie en vrienden levert dit jaarlijks vele honderden euro’s op. Dit scheelt ons allemaal contributie.

Wie zou de organisatie van deze taak willen overnemen van Willem-Jan? Helaas heeft nog niemand zich gemeld.

Het is een tijdelijke klus. In augustus krijg je de bestelling thuisbezorgd, een doos met loten. Daarna zorg je ervoor dat de lotenboekjes worden gelabeld. Vervolgens breng je de boekjes naar het bad en informeert de trainers.

Het meeste werk (3 a 4 uurtjes) is het invoeren van de loten. Hoewel dit steeds minder  tijd kost, omdat de meeste loten digitaal worden gekocht.

Wil jij dit doen voor de Aqua Bedum of heb je nog vragen? Stuur een mail naar Willem-Jan: info ‘at’ aqua-bedum.nl

Help het milieu én de club

Wil je bijdragen aan een beter milieu en tegelijkertijd onze fijne sportclub ondersteunen? Lever dan je statiegeld flesjes of blikjes in den doe mee!
Binnenkort starten we met inzamelen en de speciale statiegeldcontainer met het Aqua Bedum logo staat (waarschijnlijk) in de hal van het zwembad. Doe mee met inzamelen en help onze club vooruit!
Wil je nog meer doen?! Neem dan de coördinatie van dit groene project op je. Vraag voor meer info bij onze eigen influencer Constance op Facebook of via de mail: info ‘at’aqua-bedum.nl
Of kijk hier: https://clubbase.sport.nl/nieuws/2021/06/statiegeld-op-kleine-petflesjes-geld-voor-de-club

Beweeg de Vereniging Vooruit: Word Onze Nieuwe Voorzitter!

Helaas zijn we ook nog steeds op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om de rol van voorzitter op zich te nemen.

Als voorzitter ben jij het gezicht van onze vereniging, zowel naar binnen als naar buiten.Een belangrijke taak is het leiden van de bestuursvergaderingen en de jaarlijkse ALV. Je stuurt de besluitvormingsprocessen aan en je zorgt voor een positieve sfeer binnen het bestuur. Je hebt oog voor de toekomst van onze vereniging en bent een echte teamspeler.

We nemen graag de tijd om je in te werken. Het goede nieuws is dat de huidige voorzitter de niet-voorzitters taken (o.a. nieuwsbrief, info-mail/telefoon, andere klussen) blijft uitvoeren, waardoor jij je volledig kunt concentreren op de rol van voorzitter. Dit betekent dat je naar schatting slechts één tot twee uur per week aan de voorzittersrol hoeft te besteden.
Wil jij een verschil maken en deel uitmaken van een geweldig team? Stuur dan nu een berichtje naar de huidige voorzitter en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe voorzitter!

Aarzel niet om vragen te stellen of om vrijblijvend mee te kijken voordat je besluit te solliciteren. Je kunt ook gerust een van de bestuursleden aanspreken tijdens de trainingen voor meer informatie.

Voor opgave en vragen mail naar Willem-Jan:
voorzitter ‘at’ aqua-bedum.nl

Lees de hele vacaturetekst op:
https://www.aqua-bedum.nl/wp-content/uploads/2024/02/Vacature_Voorzitter.pdf

Zomerzwemmen in Ten Boer

We hebben al een paar jaar een samenwerking met zwemvereniging Ten Boer. Dankzij deze samenwerking kunnen jullie gebruik maken van een mooi aanbod. Vanaf 27 april kun jullie mee-trainen in het openluchtzwembad. De trainingen gaan ook door in de zomervakantie. Je kunt je per maand aanmelden, dus je hoeft niet de hele zomerperiode te zwemmen.
Betalen gaat lekker makkelijk, via de contributie van Aqua Bedum.
9 euro per maand voor 1x trainen per week
15 euro per maand voor 2x trainen per week
Training is op de volgende tijden:
Zaterdag
Masters 09.00 – 09.45 uur
Jeugd 6-18 jaar 09.45 – 10.30 uur
Dinsdag
Jeugd 6-18 jaar 19.30 – 20.10 uur
Masters 20.10 – 20.50 uur

Aanmelden kan bij Jolanda: secretariaat ‘at’ zwemverenigingtenboer.nl
Plaats: zwembad De Blinkerd in Ten Boer