Meteen naar de inhoud

Nieuwsbrief 2022-03-24

Afstandsdiploma’s 20 april

Woensdagavond 20 april kan er gezwommen worden voor een ENVOZ afstandsdiploma. Je kunt kiezen uit een afstand tussen 200 meter en 5 kilometer.

Vraag je trainer eventueel voor advies welke afstand geschikt voor je is. Opgave kan via het meegegeven formulier, print het formulier uit of mail het online formulier naar tcintern@aqua-bedum.nl

De formulieren en meer informatie staan op de volgende pagina:
https://www.aqua-bedum.nl/afstandszwemmen-2022/

Let op: er is op die avond geen training, trimzwemmen om 20.00 uur gaat wel gewoon door! De zwemmers die de training missen zijn welkom bij de trimzwem training (16+), of de donderdag training 18.45 uur – 19.15 uur (12-), 19.15 uur – 20.00 uur (12+)!

ALV samenvatting

Dinsdagavond 22 maart was er de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering.
Een korte samenvatting:

 • naast vier bestuursleden waren er nog twee trainers en één lid aanwezig bij de ALV
 • ledenaantal is herstellend (op 1 jan. 2022 waren er 107 leden)
 • hopelijk binnenkort weer wedstrijden, maar er zijn steeds minder wedstrijdzwemmers. We gaan proberen meer zwemmers enthousiast te maken voor de zwemwedstrijden.
 • vierkamp-wedstrijden waren een succes. Ook dit jaar weer vierkamp! Meer info volgt.
 • er zijn te weinig klokkers, we hopen dat er met toename van aantal wedstrijdzwemmers ook meer ouders een steentje willen bijdragen en klokker willen worden.
 • 33 diploma’s voor zwemvaardigheid in 2021
 • 13 diploma’s voor reddingszwemmen in 2021
 • Jeugdbestuur gaat weer leuke activiteiten organiseren in 2022, om te beginnen gaan ze op 14 mei naar de Sprookjeshof met de jongste zwemmers (tot 12 j.)
 • Penningmeester liet mooie jaarcijfers zien. Dankzij deze cijfers kunnen we ook dit jaar een korting op de contributie aanbieden: 80%. We bedanken de leden dat ze ondanks de uitval van veel zwem-uren toch lid zijn gebleven. En dat veel leden ook nog de volledige contributie hebben betaald, ondanks de korting van 40% vorig jaar.
 • Omdat het uurtarief van De Beemden gelijk blijft, kan de contributie in 2022 ook gelijk blijven
 • We zijn nog steeds opzoek naar een opvolger voor penningmeester Petra, zie vacature hieronder
 • Ledenadministratie gaat via Sportlink, we hopen de automatische incasso ook snel via Sportlink te kunnen uitvoeren
 • We gaan proberen het ledenaantal verder te laten groeien. Goede ideeën en vooral hulp daarbij is erg welkom. Zie ook vacature voor PR-vrijwilliger hieronder
 • We bedanken jullie allemaal voor het zwemmen bij onze zwemclub. We bedanken ook onze trainers heel erg  voor hun inzet! En natuurlijk ook de andere vrijwilligers die helpen om de club draaiende te houden.

Wil je de hele presentatie bekijken, stuur dan een mailtje naar Willem-Jan: voorzitter@aqua-bedum.nl

Mededeling reddingszwemmen

Graag zouden we jullie vragen om de komende weken extra kleding mee te nemen naar de training. Dan kunnen we hier weer mee gaan trainen. Zouden jullie het volgende willen mee nemen:
T-shirt, blouse of hemd met mouwen
Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken.
Het is toegestaan dat zwemmers i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden.

Ook zouden we willen vragen om voorafgaand de training alle sieraden af te doen. Dit omdat er nu steeds meer geoefend gaat worden met bevrijdings- en vervoersgrepen. We zouden het zonde en vervelend vinden als er tijdens één van deze  handelingen een sieraad kapot gaat of dat iemand zich hiermee verwond.

Vacature penningmeester

Al meerdere jaren wil onze penningmeester Petra Hoekstra afscheid nemen van haar rol als penningmeester.
 We zoeken dus echt dringend een opvolger voor haar.

Door de inzet van Yvonne Mulder is dit al deels gelukt. Yvonne Mulder stelt de facturen op en verstuurt deze naar de leden. Hierdoor is de vacature van penningmeester een stuk lichter geworden.

Op deze link vind je de volledige vacature: https://www.aqua-bedum.nl/vacature-penningmeester/

Lijkt je dit een leuke functie en/of wil je je inzetten voor onze club, laat het dan weten aan de secretaris: secretaris@aqua-bedum.nl

Vacature vrijwilliger PR

Voor de interne en externe communicatie zijn we opzoek naar een vrijwilliger voor de PR. Wil jij de zwemclub helpen bij de communicatie binnen en buiten de club? En kun jij helpen om het ledenaantal op peil te houden of misschien zelfs te laten groeien? Kom ons dan helpen als vrijwilliger PR. Eventueel kun je, in overleg, ook als bestuurslid meedoen.

Zie voor de omschrijving van de vacature op onze website:

https://www.aqua-bedum.nl/vacature-vrijwilliger-pr/

Lijkt je dit een leuke functie en/of wil je je inzetten voor onze club, laat het dan weten aan de secretaris: secretaris@aqua-bedum.nl

Met vriendelijke groeten,

het bestuur en de trainers