Meteen naar de inhoud

Vacature penningmeester

Lijkt het jou leuk om samen met andere enthousiaste vrijwilligers deel te nemen aan het bestuur van jouw zwemclub? Ben je nauwkeurig, betrouwbaar en wil je op beleidsmatig niveau vormgeven aan de toekomst van Aqua-Bedum? Dan zijn we op zoek naar jouw hulp!

Aqua-Bedum is een zwemvereniging uit Bedum waar diverse zwemsporten kunnen worden beoefend. Er kan worden getraind voor de diploma’s van reddingzwemmen, voor zwemvaardigheidsdiploma’s en voor zwemwedstrijden. En natuurlijk kan er lekker recreatief worden gezwommen door zwemmers van alle leeftijden en niveaus. De vereniging telt momenteel ca 100 leden en is aangesloten bij de KNZB en de KNBRD.

Na vele jaren in het bestuur heeft de huidige penningmeester besloten haar werkzaamheden over te dragen. Daarom is de vereniging op zoek naar een penningmeester.
Het innen van de contributie doet Yvonne, dus dit verlicht de taak van de penningmeester aanzienlijk.

De penningmeester maakt deel uit van het bestuur dat nu bestaat uit 5 personen. Naast de specifieke taken die hieronder in het functieprofiel zijn opgenomen is de penningmeester samen met de overige bestuursleden verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering daarvan. Samen met de rest van het bestuur doet de penningmeester er alles aan om de vereniging intern en extern goed te laten functioneren.

Functieprofiel:
De penningmeester van Aqua-Bedum
• Is verantwoordelijk voor de te voeren financiële administratie (inboeken van debiteuren- en crediteurenfacturen, innen contributies, debiteurenbeheer, etc.)
• Is verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het financiële beleid van de club
• Houdt de kas bij en beheert de bankrekeningen;
• Verricht en ontvangt betalingen
• Stelt de begroting op en bewaakt de plannen van het bestuur aan de hand van de begroting
• Maakt periodieke financiële overzichten ten behoeve van sturing op de begroting
• Maakt het financieel jaarverslag (na overleg met de kascommissie).
• Ontwikkelt budgetbeheer en doet de implementatie hiervan binnen de structuur van de vereniging;
• Regelt en registreert de uitbetaling van de trainersvergoedingen en declaraties.
Voor de functie is het belangrijk dat de penningmeester betrokken is bij de club en bij voorkeur financieel onderlegd is. Betrokkenheid bij zwemmen in het algemeen is een aanbeveling maar geen must. Een open houding, bereidheid tot samenwerking en nauwgezetheid en goede communicatieve vaardigheden zijn belangrijke voorwaarden.

Je reactie kun je sturen aan Henk Robbe secretaris@aqua-bedum.nl . Voor vragen over de functie kun je contact op nemen met Petra Hoekstra, de huidige penningmeester: penningmeester@aqua-bedum.nl . Uiteraard kun je ook bellen of iemand uit het bestuur benaderen op een training.