Oproep nieuwe tijdswaarnemers

Zoals je hebt kunnen lezen in de laatste nieuwsbrief, hebben onze wedstrijdzwemmers een mooie nieuwe outfit. De zwemmers zijn dus helemaal klaar voor dit competiejaar. Om onze jeugd mee te kunnen laten zwemmen bij wedstrijden, zijn we nu nog dringend opzoek naar tijdwaarnemers (klokkers). Momenteel levert onze club niet genoeg klokkers bij de wedstrijden. Dit werd tot nu toe nog gedoogd…

Het goede nieuws is, dat iedereen die ouder dan 16 jaar is, klokker kan worden. Bijvoorbeeld ouders die sowieso al bij wedstrijden komen kijken. Zo ben je als ouder nog meer betrokken bij de wedstrijd. Maar ook opa’s, oma’s, ooms, tantes of oudere zwemmers zelf, mogen klokken.

Voordat je bij officiële wedstrijden mag klokken, moet je nog wel een cursus hebben gevolgd. Deze cursus bestaat uit vier avonden. Je leert, naast het klokken, ook de regels van het zwemmen. Zo leer je hoe alle slagen precies gezwommen moeten worden en de keerpunten. Aan het eind van de cursus is er een theorie-examen. Na het examen en het meedoen bij drie wedstrijden mag je jezelf tijdwaarnemer-4 noemen. Maar voor de liefhebbers zijn er nog meer doorgroeimogelijkheden, tot op internationaal niveau!

In regio Noord gaat de cursus in januari 2019 van start. De cursus wordt gehouden in Zuidbroek. Als er meer dan tien aanmelding zijn uit Bedum, kan de cursus ook hier plaatsvinden.
De cursus zal worden gegeven op een avond (in overleg met cursisten) in de volgende weken:

Week 03 – 14-01-2019 – 19-01-2019
Week 05 – 28-01-2019 – 01-02-2019
Week 07 – 11-02-2019 – 15-02-2019
Week 09 – 25-02-2019 – 01-03-2019
Aanvangstijd zal zijn 19.30 uur en eindtijd circa 21:30 uur.
Examen op zaterdag 23 maart 2019 in Pesse.
Er mag, in overleg, een avond worden gemist.

Het lidmaatschap bij de zwembond, de stopwatch en het cursusgeld (€35) betaalt de zwemclub.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Aalke en Janco de Winter.
Opgave voor de cursus graag voor 12 december, ook bij Janco en Aalke:

tc@zpcducdalf.nl

Meer informatie kun je vinden op de volgende internet adressen:
https://www.knzboost.nl/wedstrijdzwemmen/officials/officalinfo/hoewordikofficial
https://www.knzboost.nl/wedstrijdzwemmen/officials/officalinfo/tijdwaarnemer-4

Lees ook het verhaal van een official uit onze eigen regio Noord:
https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/bestuur__organisatie/zwemsportief_/ouders/week_van_de_scheidsrechter/john_van_dokkum__wedstrijdzwemmen_/