Nieuwsbrief juli 2021

Afzwemmen reddingszwemmen

Voor woensdag 14 juli is er een examen aangevraagd voor de Reddingsbrigade.
Deze datum valt precies in de eerste week van de zomervakantie en is dus niet het meest ideale moment. Daarom zouden we graag willen weten wie in deze eerste week op vakantie zijn en daarom niet kunnen deelnemen aan het examen.
Als er veel afmeldingen zijn voor 14 juli, dan wordt het examen verplaatst naar 8 september. Mocht een deel niet kunnen deelnemen op 14 juli, dan kunnen zij op 8 september examen doen.
Afmeldingen graag doorgeven aan Niels: n7.klemann@gmail.com

Laatste trainingen

Zaterdag 10 juli is de laatste training voor zwemvaardigheid voor de vakantie.
Donderdag 8 juli is de laatste donderdagavond training voor de vakantie.

Zwemmen in de vakantie

In de vakantie gaan de trainingen ook dit jaar weer door.
We hebben genoeg trainers bereid gevonden om in de vakantie door te gaan. Ook De Beemden stelt het zwembad deze vakantie weer beschikbaar. Omdat veel zwemmers op vakantie gaan, hebben we alleen de woensdagavond gereserveerd.

We kunnen misschien niet elke trainingsavond alle zwemvormen trainen. De trainers zullen wel proberen zwemvaardigheids- en reddingszwem-onderdelen te oefenen.

Woensdag
18:15 – 18:45 tot ca. 12 jaar + zwemvaardigheid (tot ca.12)
18:45 – 19:30 vanaf ca. 12 jaar + De Boei-zwemmers + zwemvaardigheid (ca.12+)
19:30 – 20:15 vanaf ca. 18 jaar + trimzwemmen

Let op: heb je vragen of opmerkingen over de indeling, mail naar Mark:
tcintern@aqua-bedum.nl

Schoenen uit

Huishoudelijke mededeling: alle zwemmers graag schoenen uit in het halletje na de ingang, net als voor corona.

Zwemmen op vrijdagavond

Ondanks de voordelen die het trainen op vrijdagavond de club biedt, heeft het bestuur in overleg met De Beemden besloten het huidige rooster aan te houden.

De enquĂȘte was door 13 leden ingeleverd. Er waren 3 zwemmers positief, de meesten negatief en 2 zwemmers konden absoluut niet op vrijdag. De extra zwemtijd was voor 3 gewenst, voor 3 anderen niet.
Bij de trainers was er eentje positief over de vrijdag, twee wilden liever niet naar de vrijdag.

We willen niet nog meer leden en trainers verliezen. Ook is het voor een aantal jonge zwemmers niet handig om op vrijdagavond en daarna weer zaterdagochtend vroeg te zwemmen.

Helaas lopen we de lagere badhuur nu wel mis. Daarom hopen we dat we veel nieuwe leden welkom kunnen heten. Dus heb je een goed idee om meer leden te werven, laat het ons weten (mail naar Willem-Jan: voorzitter@aqua-bedum.nl). Ken je iemand die misschien zou willen zwemmen? Neem hem of haar mee naar de training. Iedereen mag twee gratis proeftrainingen meedoen.

Barbecue op 3 september

Aan het eind van de vakantie, als start van het nieuwe seizoen, willen we graag een barbecue organiseren voor alle zwemmers en hun gezin. De kinderen mogen hun ouders meenemen en eventueel broertje of zusje. Oudere zwemmers mogen hun partner en evt. kinderen meenemen.
De datum die wij geprikt hebben is: vrijdag 3 september.
Natuurlijk kan dit alleen doorgaan als de corona-maatregelen het dan toestaan.

Vacature penningmeester

Dan als afsluiting van de nieuwsbrief het vaste item: penningmeester Petra wil na 10 jaar de clubkas graag overdragen. We zijn dus nog steeds opzoek naar een vervanger. Wil jij iets bijdragen aan de club door penningmeester te worden, of ken je een geschikte persoon? Laat het ons weten!
Kijk op de website voor een volledige omschrijving van de vacature.

Met vriendelijke groeten,
het bestuur en de trainers