Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 2023-07-08

Laatste trainingen – zomervakantie

Woensdag 12 juli is er van 18:30 – 19:45  vrijzwemmen voor alle groepen: wedstrijdzwemmers,  reddingszwemmers en ook zwemvaardigheidszwemmers (zaterdagzwemmers). Neem gerust een broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje mee.

Op woensdag 12 juli gaan de training van 19:45 – 20:30 en het trimzwemmen van 20:30 – 21:00 gewoon door.

Op donderdag 13 juli zijn ook de laatste donderdagavond trainingen. De training van 18:45 – 19:15 zal ook een gezellige afsluiting van het seizoen zijn.

Na de vakantie beginnen de trainingen weer op woensdag 6 september.

Afzwemmen zwemvaardigheid

Op zaterdag 15 juli is er ’s ochtends geen training.
Het afzwemmen begint om 18:00. Graag om 17:50 aanwezig zijn.

Zwemmers zijn op 12 juli vanaf 18:30 welkom bij het vrijzwemmen. Kun je niet op 12 juli, dan ben je 13 juli om 18:45 welkom bij de gezellige laatste training.

De nieuwe groepsindeling vind je hier: https://www.aqua-bedum.nl/wp-content/uploads/2023/07/Groepsindeling_zaterdagochtend_20230909.pdf

Of kijk op de website – Menu – Vereniging – Groepsindeling

Eerste training na de vakantie is op 9 september.

Vacature TC Extern/wedstrijdzwemmen

Na vele jaren alles rondom de wedstrijden te hebben georganiseerd stoppen Aalke en Annelies met de functie TC Extern voor Ducdalf (wedstrijdzwemmen). Annelies doet inmiddels ook heel veel andere vrijwilligerstaken binnen de zwemclub. Graag zouden zij deze functie aan een nieuwe vrijwilliger willen overdragen.

We zoeken daarom z.s.m. iemand (of twee personen) die de zwemwedstrijden en zaken daar omheen wil organiseren: TC Extern. Vind jij het belangrijk dat onze zwemmers ook volgend seizoen mee kunnen doen aan KNZB zwemwedstrijden? Stuur dan een mailtje aan Willem-Jan: voorzitter ‘at’ aqua-bedum.nl

Voor de volledige omschrijving zie hier:
https://www.aqua-bedum.nl/vacature-tc-extern/

Het bestuur en alle Ducdalfers zijn Aalke en Annelies erg dankbaar voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid! Zonder vrijwilligers als zij kan een zwemvereniging niet bestaan. En zonder TC Extern geen zwemwedstrijden.

Barbecue – vrijdag 15 september

Om de start van het zwemseizoen te vieren organiseren we na de vakantie een gezellige barbecue. Noteer de datum (vrijdag 15 september, start 18 u.) alvast in je agenda. Details volgen zo spoedig mogelijk.

Reddingszwemmers geslaagd

Afgelopen woensdag 5 juli zijn alle reddingszwemmers geslaagd voor certificaat. Het niveau lag erg hoog van beide groepen. We zijn trots op onze reddingszwemmers, gefeliciteerd! Natuurlijk zijn we ook ontzettend blij dat we zulke goede trainers hebben. Sanne, Bernard, Niels en (sinds kort ook) Melle, heel erg bedankt!

Zwemmen in Ten Boer

Voor de zwemmers die nu, of straks in de zomervakantie, extra willen zwemmen, hebben we een mooi aanbod van zwemclub Ten Boer gekregen. Onze leden mogen daar van mei t/m augustus mee trainen in openlucht zwembad De Blinkerd.

Voor 9 euro per maand kun je 1 x per week trainen.
Voor 15 euro per maand kun je 2 x per week trainen.

De kosten worden via de factuur van Aqua Bedum later verrekend.

Opgave doe je via een mail naar Jolanda, de secretaris van Zwemvereniging Ten Boer:
secretariaat ‘at’ zwemverenigingtenboer.nl

De trainingen vinden plaats op:

Dinsdagavond
Jeugd → 19:30 – 20:10 uur
Masters → 20:10 – 20:50 uur
Zaterdagochtend
Masters → 09:00 – 09:45 uur
Jeugd → 09:45 – 10:30 uur

 

Bij Zwemvereniging Ten Boer is het gebruikelijk dat je je aan- of afmeldt voor de trainingen. Dat doe je met de Teamy App (beschikbaar voor Android en iOS).

Meer info over Teamy:
https://www.aqua-bedum.nl/teamy/

Voor ZVTB Masters, gebruik deze link:
https://app.teamy.online/?inviteToTeam=zEGHKIzbjIImLFWRa4Ub

Voor ZVTB Jeugd, gebruik deze link:
https://app.teamy.online/?inviteToTeam=MvuWkT8OtvXc7oyKjouH

Nog meer vacatures

Vrijwilligers geven vaker aan gelukkig te zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen. Van de vrijwilligers gaf 91 procent aan zichzelf gelukkig te vinden met een 7 of hoger, tegen 85 procent van de niet-vrijwilligers.

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/08/vrijwilligers-voelen-zich-gelukkiger

We hebben nog geen aanmeldingen gekregen voor onderstaande vacatures, dus grijp je kans!

Bestuurslid Communicatie

Help jij ons mee de interne -, externe communicatie en PR te verbeteren?

Vrijwilliger voor info-mail en -telefoon

Wil jij de vragen van geïnteresseerden beantwoorden? Natuurlijk hoef je niet alles van de club al te weten. Je kunt de vraag ook doorsturen naar de juiste persoon uit het bestuur of de trainers.

Sponsorcommissie

Tijdens de ALV kwam de wens naar voren om club-shirts aan te schaffen. Als de club één of meerdere sponsors vindt, zouden we de shirts voor een klein bedrag kunnen aanbieden aan de zwemmers. Bij een wedstrijd (bv. Vierkamp) straalt de club dan ook meer eenheid uit.

Ook voor andere doeleinden of activiteiten zou de club wel sponsors kunnen gebruiken.

Zou iemand van de club, met zijn/haar bedrijf bv. de shirts willen sponsoren? Of ken je iemand die daar interesse in zou kunnen hebben?
Misschien vind je het leuk om de club te helpen met een goed sponsorbeleid?

Neem dan contact op met onze penningmeester Petra: penningmeester ‘ at’ aqua-bedum.nl