Meteen naar de inhoud

Nieuwsbrief 2023-01-22

Afscheid Niels

Niels, onze trainer bij reddingszwemmen/Boei, geeft woensdag 1 februari zijn laatste training. Niels gaat de officiersopleiding bij Defensie volgen. Helaas voor de zwemclub is de opleiding helemaal in Brabant. We gaan Niels natuurlijk missen bij de club, maar wensen hem veel succes bij zijn opleiding en daarna als officier.

Sanne en Bernard gaan de trainingen van Niels overnemen.

Zwemwedstrijden

Het Ducdalf-team (Aalke en Annelies) en de officials (Marijke, Mark en Lydia) zijn klaar voor het nieuwe wedstrijdseizoen. We hopen van 2023 een sportief en succesvol jaar te maken.

Wil jij ook wedstrijden zwemmen of heb je vragen? Neem dan contact op met Aalke en Annelies via de mail: tc@zpcducdalf.nl

Er zijn binnenkort wedstrijden op:
11 februari (Winschoten) – deel 4
18 maart (Groningen) – deel 5
1 april (Winschoten) – deel 6
De wedstrijd vinden plaats in de regio Groningen, maar welk bad het is kan nog veranderen.

Dit zijn de laatste drie reguliere wedstrijden van dit seizoen uit het 25/50m. circuit. Later zijn er nog twee finale wedstrijden, waar je aan mee kunt doen als je tijden hebt neergezet in de reguliere wedstrijden van het circuit.

Zwemestafette

Op vrijdag 3 februari, aan de vooravond van de winterloop, organiseert Aqua Bedum de Bedumer Winter Swim, een 1-uurs-estafette. De estafette begint om 20.00u. in zwembad De Beemden.

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar de onderzoeken die worden gedaan in het UMCG Kanker ResearchFonds. De onderzoeken hebben als doel de ziekte te voorkomen, meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van leven met de ziekte te verbeteren.

Meer informatie en opgaveformulier: www.aqua-bedum.nl/winterloop
Vragen? Mail naar: info@aqua-bedum.nl
Voor informatie over de rest van de winterloop: https://www.bedumerwinterloop.nl/

Vrijwilligers zwemestafette gevraagd

Wil je een bijdrage leveren aan de zwemestafette, dan kan dat ook door als vrijwilliger mee te helpen vrijdagavond 3 februari. We zoeken namelijk ook baantjestellers en vrijwilligers die wat hapjes en drankjes rondbrengen bij de zwemmers.

Meld je aan bij Janneke: janneke.oosterhuis@ziggo.nl

Clubkampioenschappen

Dit seizoen zullen de clubkampioenschappen ook weer worden gehouden. Alle zwemmers van de zwemclub mogen hier aan meedoen. Dus ook zwemmers van de zaterdagochtend, reddingszwemmers en 18-99 jarigen.
Meer details volgen nog. Maar doe alvast extra je best bij de trainingen!

Gezocht: bestuurslid voor trainerszaken

Vind jij het ook belangrijk om samen met andere enthousiaste vrijwilligers jouw zwemclub vooruit te helpen? Dan zijn we op zoek naar jouw hulp! Aqua-Bedum is namelijk op zoek naar een bestuurslid voor de taak Technische Commissie Intern. Kom jij onze enthousiaste trainers ondersteunen, zodat alles rond de trainingen goed verloopt?

Lees de volledige omschrijving hier: vacature TC-intern

Je reactie kun je sturen aan Willem-Jan Vreeling, voorzitter@aqua-bedum.nl . Voor vragen over de functie kun je contact op nemen met Mark Brinkhuis, het huidige bestuurslid met de taak TC-intern via tcintern@aqua-bedum.nl. Uiteraard kun je ook iemand uit het bestuur benaderen op een training.

Gezocht: penningmeester

Is het opstellen van een balans en een begroting voor jou geen probleem? En wil jij de zwemclub vooruit helpen? Onze huidige penningmeester doet deze klus al meer dan een tien jaar en zou graag ander werk binnen het bestuur willen doen.

Zou jij dit willen overnemen? Neem dan contact op met Petra, de huidige penningmeester: penningmeester@aqua-bedum.nl

Lees de volledige omschrijving hier: vacature penningmeester

Gezocht: ondersteuning penningmeester

Is het opstellen van een balans niet helemaal jouw expertise, maar ben je wel accuraat en servicegericht? Dan zou je misschien kunnen helpen met het factureren.

Het afgelopen jaar heeft Yvonne dit voor de zwemclub gedaan. Helaas voor ons heeft ze het te druk gekregen op haar werk. Dus we zoeken voor haar een opvolger.

Mark, Yvonne en Petra hebben dit proces behoorlijk geautomatiseerd. In de komende tijd zal deze taak steeds minder tijd kosten. Maar het moet wel even gedaan worden.

Zou jij dit willen overnemen?
Neem dan contact op met Petra: penningmeester@aqua-bedum.nl

Cursus Starter

Heb je vorig jaar nog getwijfeld om de cursus Tijdwaarnemer/klokker te volgen? Dan kun je je nu opgeven voor een andere leuke en nuttige cursus: Starter.
In de maand februari 2023 wordt er in Groningen weer een cursus starter georganiseerd. De exacte data en locatie wordt nog bekend gemaakt.
Gaat je kind wedstrijden zwemmen dan ben je vaak al aanwezig bij de zwemwedstrijd. Als Starter zorg je er ook voor dat de KNZB-Noord genoeg vrijwilligers heeft om wedstrijden te blijven organiseren én dat Aqua Bedum daar een bijdrage aan levert.

Meer informatie: info@aqua-bedum.nl

Met vriendelijke groeten,

het bestuur en de trainers