5 Tips voor de perfecte 1-uursestafette

Een 1-uurs estafette is niet een standaard wedstrijd, je zwemt namelijk niet alleen maar in een team. Het aantal keren dat je zwemt staat ook niet van te voren vast, je zwemt veel vaker dan bij een normale wedstrijd. Door deze twee verschillen is het vaak een wat zwaardere maar ook een van de gezelligste wedstrijden om aan mee te doen. Er is geen training voor vereist en van jong tot oud kan iedereen mee doen.

Vlakke tijden

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk baantjes zwemmen met je team, om dat te bereiken zal je constant moeten zwemmen. Je moet je energie namelijk verdelen over de wedstrijd. Het beste zou zijn om een coach aan te stellen tijdens de wedstrijd. Deze coach kan dan van iedereen de tijden bijhouden en zo aangeven wanneer je nog sneller moet gaan zwemmen.

Goede training vooraf

Om zelf ook een idee te krijgen van je zwemtijden is het handig om vooraf te trainen. Dit kan je tijdens het vrij zwemmen doen in een willekeurig zwembad, maar een training met deskundige trainers kan je ook volgen bij Aqua Bedum. Wil je voor volgend jaar echt goed voorbereid zijn? Neem dan een proefles, of geef je direct op! Lees meer over onze wedstrijd-trainingen.

Goede maaltijd

Een 1-uurs estafette is een lange wedstrijd, het is daardoor nodig om goed te eten van te voren. Niet te kort van te voren om zij steek te voorkomen, maar wel een maaltijd met genoeg energie. Een extra tip voor tijdens de wedstrijd is om suikerrijk eten mee te nemen. Dit geeft een korte en snelle energie boost zodat je weer even verder kunt.

Gezellig team

Het samen gezellig hebben tijdens de wedstrijd zorgt natuurlijk voor de aller beste prestaties. Hoe meer teamleden je hebt hoe meer rust je ook krijgt. Wel is het maximum aantal deelnemers per team 10. Een team met zwemmers met ongeveer dezelfde ervaring is wel zo leuk. Hierdoor heeft iedereen ongeveer evenveel rust tussen het zwemmen door.

Genoeg sponsoren

De Bedumer Winterloop heeft als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor het UMCG Kankerresearchfonds. Daarvoor zijn veel sponsoren nodig, elk bedrag helpt. Hoe meer sponsorgeld er bij elkaar wordt gezwommen hoe meer onderzoek er gedaan kan worden naar deze nare ziekte. Sponsoren kan natuurlijk zonder zelf mee te zwemmen, maar het is veel leuker om te zwemmen en daarnaast ook te sponsoren, een soort win win! Geef je nog snel op via het aanmeldformulier. Of lees de informatie over de actie nog eens rustig door.