Nieuwsbrief 2021-09-12

Afzwemmen reddingszwemmen: 15 september

Woensdagavond 15 september is er afzwemmen voor reddingszwemmen. Het afzwemmen vindt plaats tijdens de normale trainingstijd. Deze keer mag er eindelijk weer (beperkt) publiek bij zijn: per afzwemmer twee personen van 12+. Kinderen onder de 12 jaar mogen sowieso mee. Let op, de basis corona-regels gelden nog steeds.

Daarnaast zouden we u willen vragen om de gezondheidsverklaring in te vullen, te ondertekenen en mee te nemen:
https://www.aqua-bedum.nl/wp-content/uploads/2021/09/Gezondheidsverklaring_formulier.pdf

Mocht u verhinderd zijn om dit uit te printen en mee te nemen dan kan er op de avond zelf ook nog een gezondheidsverklaring ingevuld worden. Het liefst van te voren ingevuld en meenemen naar het examen.

De kledingeisen voor de afzwemmers:

  • T-shirt, blouse of hemd met mouwen – Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
  • Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)
  • Schoenen die het vrij buigen van de voet niet of minder goed mogelijk maken.
  • Het is toegestaan dat kandidaten i.p.v. broek/blouse een jurk met mouwen of rok/blouse met mouwen dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.
  • De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden.

Zonder juiste kleding bestaat er een kans dat de kleding wordt afgekeurd en er niet gezwommen mag worden voor het examen.
Heb je vragen over het afzwemmen mail dan met Niels: n7.klemann@gmail.com

Vierkamp

Wil je ook eens een wedstrijd zwemmen, maar heb je geen KNZB-startnummer? Dan kun je meedoen aan de vierkamp. Dat zijn laagdrempelige regionale wedstrijden in de regio. De eerste van de drie vierkamp-wedstrijden is al geweest. Het kan zijn dat je deze hebt gemist en toch nog graag mee wilt doen. Dat kan!
Je mag namelijk één van de wedstrijden missen en toch nog meedoen aan het klassement.

Je kunt je voor 14 september aanmelden bij Petra:
petrahoekstra@home.nl

Voor meer informatie:
https://www.aqua-bedum.nl/vierkamp/

Grote clubactie

Zaterdag 18 september start de Grote Clubactie. Voor de club levert dit ieder jaar weer een mooi bedrag op (vorig jaar €597!). We konden toen mooi nieuw trainingsmateriaal kopen en de contributie laag houden. Van ieder lot (€3) krijgt de club 80%.

De verkoop van loten kan helemaal corona-proof. Naast het ouderwetse lotenboekje, kun je ook met een QR-code op het boekje, Whatsapp, Facebook of email loten verkopen. Zie dit korte instructiefilmpje:
https://www.clubactie.nl/instructie/

Loten verkopen via de Whatsapp gaat via de onderstaande link:
https://clubactie.nl/lot/aqua-bedum/404748

Voor een persoonlijke verkooplink of andere vragen, mail Willem-Jan: voorzitter@aqua-bedum.nl

Actie bij supermarkt Plus Bedum (en ook andere dorpen)

Van 5 september t/m 13 november ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten een sponsorpunt. Dit is een voucher met een unieke code. Deze unieke code kun je activeren en vervolgens kun je de punten aan Aqua Bedum schenken. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor de kas van jouw club!

Voor meer informatie:
https://www.plus.nl/info-spaar-voor-je-club

Clubsupport van de Rabobank

Ook de Rabobank gaat (sport)clubs ondersteunen. De verdeling van het geld doet de Rabobank door middel van verkiezingen door de leden.
Heb je een rekening bij de Rabobank, dan kun je gratis lid worden en stemmen!

Ben je lid van Rabobank Groningerland, waar Bedum onder valt (Winsum e.o. helaas niet)? Dan kun je vanaf 4 oktober stemmen via de rabo-app. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer Aqua Bedum en nog twee andere favorieten en stemmen maar! De Rabobank ontvangt je stem graag voor 24 oktober.

Ben je nog niet geen lid, maar heb je wel een rekening bij de Rabobank:
https://www.rabobank.nl/leden/lid-worden

Voor meer informatie:
https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport

Met vriendelijke groeten,
het bestuur en de trainers